Artiesten

Emovisie heeft van huis uit affiniteit met de ‘creatieve geest’ van de artiest.

Als artiest krijg je – net als ieder ander mens – te maken met emoties, maar ga je er dikwijls anders (creatiever) mee om.
Waar bijvoorbeeld een toneelspeler/theaterartiest emoties moet kunnen oproepen die op dit moment wellicht niet aan de orde zijn, zetten andere artiesten, zoals muzikanten en beeldend kunstenaars, emoties om in een creatieve schepping (muziekstuk/kunstwerk) die juist de emotie van het moment weergeeft. Dit kan helend werken.
Omdat de expressieve aard van het artiest zijn de persoonlijke kwetsbaarheid nogal openlijk kan tonen, wordt vooral tijdens lastige (levens)fasen of bij nieuwe ontwikkelingen een traject van coaching aangeraden.

Tijdens trajecten van (toegespitste) personal coaching, met gebruik van counsellingtechnieken, richten we ons in belangrijke mate op je eigenheid. Je leert vanuit je gevoel; je hart te werken, waardoor je vrij van belemmeringen en met bezieling kunt performen. 

Als je als artiest je eigenheid en emotie/gevoel over wilt brengen, is het raadzaam om zo goed mogelijk met je eigen essentie in contact te staan, zodat het publiek de onbelemmerde bezieling kan waarnemen.

Bepaalde angsten (bijvoorbeeld plankenkoorts) kunnen dikwijls prima worden overwonnen d.m.v. EMDR.

Terug naar Coaching

Reacties zijn gesloten.