Jaap Wakker; eigenaar

Counsellor/Coach, EMDR-Therapeut, Documentairemaker, Gast Spreker en Trainer.

Emovisie 2010a“Mijn creatieve achtergrond – een kunstzinnige opleiding en een brede muzikale scholing – is in belangrijke mate (mede) bepalend geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling en heeft mijn aangeboren interesse in ‘de mens’ sterk aangewakkerd.
Zo leerde ik in de wereld van de beeldende kunst beter te kijken en leerde de beoefening van muziek mij beter te luisteren. Daarbij moet overigens gezegd worden dat zowel praten als luisteren mij met de paplepel werd ingegoten.


Ondanks, of juist dankzij een nuchtere inslag heb ik ervaren dat ik door het werken met kleur, vorm en klank ben aangezet tot een zekere diepzinnigheid, wat vervolgens in combinatie met mijn interesse in ‘de mens’ heeft geresulteerd in een groeiende interesse in de psychologie van de mens.


Een dynamische, persoonlijke zoektocht/ spirituele
 ontwikkeling heeft me de nodige confrontaties met mijzelf en mijn omgeving opgeleverd, waardoor ik meerdere malen werd bewogen om mezelf danig onder de loep te nemen en stappen te zetten die me innerlijk vooruit brachten en leidden tot meer ruimte. Zeer waardevolle levenslessen waardoor ik steeds meer zicht op een holistische levensvisie ontwikkelde, waarin ik steeds beter begon te zien dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en dus van invloed op elkaar is.

De behoefte om op een dieper niveau met mensen te werken werd uiteindelijk mijn hoofddoel toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het fenomeen counselling. Juist omdat het holistisch van aard is en je mensen hiermee op een non-directieve manier van binnenuit ‘wakker’ kunt maken, ten einde een ongewenste situatie vanuit de persoon zelf om te kunnen buigen.”

Integriteit en geheimhouding worden gewaarborgd door handhaving van een beroepscode.

Naast de weblog op deze website, over onderwerpen die met mens en emotie te maken hebben, zijn er tevens artikelen te lezen op o.a. Menscentraal

Bel gerust voor meer informatie.

Terug naar Wie

Reacties zijn gesloten.