Steek je licht op als het donker wordt

Als het vroeger donker wordt en de bladeren weer gaan vallen, keren wij terug naar de beslotenheid van onze huiskamers.  Herfst en winter zijn mede daardoor maanden waarin we minder licht en frisse lucht opdoen en dat betekent voor velen weer even flink wennen. Je wordt eerder geconfronteerd met jezelf en de mensen om je heen en loopt daarmee meer kans om tegen gevoelens van onvrede aan te lopen. De hoogste tijd om je licht op te steken!

Wie zich voor de zomer al niet helemaal happy voelde en al dan niet bewust besloot zijn problemen in de zonnige zomermaanden te vergeten door zich aan zon, vakantie en zomerse feestjes te laven, kan na de zomer opnieuw ervaren dat gevoelens van onvrede opspelen zodra de dagen korter worden. Dat wat niet werd verwerkt blijkt dan nog steeds aanwezig te zijn, hoewel we het soms niet eens meer als zodanig herkennen. Onverwerkte onvrede kan ongemerkt een rol spelen in het dagelijks leven, vooral als nieuwe spanningen zich aandienen.

Moeilijkheden die je weg hebt gestopt; problemen waar je bewust of onbewust met een grote boog omheen bent gegaan, komen altijd weer een keer terug, in welke vorm dan ook. Hetzij geestelijk hetzij lichamelijk.
Wie in staat is persoonlijke moeilijkheden te zien als levenslessen heeft echter al een begin gemaakt met zichzelf van gevoelens van onvrede te bevrijden.

maan donkerAls de zomer voorbij is; dagen korter, kouder en donkerder worden bestaat eerder de neiging je binnen te verstoppen, terwijl een wandeling in de frisse lucht juist een veel positiever effect op je stemming heeft.  Wie zichzelf in beweging zet en vooral daarbij zijn weggestopte moeilijkheden aanpakt door er gestructureerd over te praten zal zich sneller beter voelen.

Een counsellinggesprek motiveert je om die confrontatie met jezelf aan te gaan die je nodig hebt om tot het inzicht te komen waarmee je je moeilijkheden zelf te lijf kunt gaan. De structuur die daarbij geboden wordt biedt bovendien prima houvast.
Lichaam en geest kunnen elkaar versterken en hebben baat bij de positieve activering die van counselling uitgaat. Dus steek je licht op als het donker wordt en waag de stap naar meer innerlijke rust, juist ook tijdens de donkere dagen.

Voor info: neem hier vrijblijvend contact op.

Dit bericht is geplaatst in Behandelaar, Burnout, Counselling, crisis, depressie, Hulpverlening, Levensbeschouwing, midlifecrisis, persoonlijke crisis, Persoonlijke ontwikkeling, Therapie, Zingeving met de tags , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *